Ugrás a fő tartalomra

4600 Kisvárda Mártírok útja 8.


06-45-488-031

Széchenyi 2020

Projektek


Határtalanul 2017- Kárpátaljai akcióprogram a II. Rákóczi Ferenc középiskolában

Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája sikeresen pályázott és nyert a Határtalanul 2017- Kárpátaljai akcióprogram keretében 2 396 000 Ft  vissza nem térítendő támogatást.

Iskolánk pedagógusai 4 napos kiránduláson vettek részt Kárpátalján.  Az elnyert összeg fedezte az utazás, szállás és étkezés költségeit. A négy nap alatt ellátogattak az Ungvári várba és Skanzenbe, a Munkácsi várba és sétát tettek testvérvárosuk, Munkács belvárosában.

Jártak a Vereckei-hágón, ahol megkoszorúztuk a honfoglalási emlékművet, leereszkedtek az Árpád-védművek alatt húzódó bunkerbe, ahol betekintést nyertek a honvédeink mindennapjaiba, akik a II Világháború idején itt tartózkodtak.

Szomorú kötelességüknek tettek eleget Szolyván, ahol a „málenykij robot” áldozataira emlékeztek és helyeztek el a megemlékezés koszorúit. Ezután útjuk Beregvárra vezetett, a Shönborn kastélyba és parkba.

Egy napot Munkácson töltöttek a partnerintézményüknél, a Munkácsi 3. Sz. II. Rákóczi Ferenc Középiskolában. A két intézmény vezetői testvériskolai megállapodást kötöttek és örömteli kötelességüknek tettek eleget, amikor a Rákóczi pedagógusai által összegyűjtött 400 000 forint összegű adományt átadták a testvériskolájuknak. Átadásra került a Talabor 2007 Utazásszervező- és közvetítő Kft. által felajánlott 100 000 Ft adomány is. Ezzel a segítséggel hozzájárulttak egy új szaktanterem kialakításához a testvériskolánkban.

Utolsó napjuk Beregszászba vezetett. Itt látogatást tettek a Bereg-vidéki Múzeumba és sétát tettek a belvárosba.

Az utazás során kellemes élményekben volt részük, élvezték a kárpátaljai emberek vendégszeretetét, varázslatos tájakon járhattak, örökre a szívükbe zárták ezt a földet és az ott élő embereket.KIMIKK
Erasmus+Határtalanul ProgramNyíregyházi EgyetemTEHETSÉG.HU
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Kisvárdai Szakképzési Centrum

   4600 Kisvárda Mártírok útja 8.

  • Telefon: 06-45-488-031

   E-mail: kisvardaszc@kisvardaszc.hu

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/006070


  2024Kisvárdai Szakképzési Centrum