Ugrás a fő tartalomra

4600 Kisvárda Mártírok útja 8.


06-45-488-031

Széchenyi 2020

Nemzetközi stratégia


Nemzetközi stratégia

KÜLDETÉSNYILATKOZAT

A Kisvárdai Szakképzési Centrum iskoláiban a minőségi pedagógiai és szakmai munka szerves része a hátrányos helyzetű tanulók támogatása, a tehetségek időbeni felismerése és fejlesztése. A társadalmi felelősségvállalásra már a belépéstől tanítjuk a diákjainkat, együttműködünk a helyi közösségekkel.

A sport, a művészet fontos elemei a diákok életének, melyeket igyekszünk minél több nemzetközi együttműködéssel támogatni. Olyan szakmákban képzünk tanulókat, melyekben a nemzetközi külföldi tapasztalatszerzés a tudás elmélyítésének egyik fontos eszköze. A hagyományok megőrzése mellett nemzetközi szintű innovációt viszünk diákjaink és tanáraink életébe.

JÖVŐKÉP

Iskoláink Szabolcs-Szatmár-Bereg megye korszerű szakképzési intézményei, melyek nemzetközi tapasztalatszerzéssel támogatják diákjaikat és tanáraikat, hogy még gyorsabban tudjanak reagálni a munkaerő-piaci elvárásokra.

A folyamatos innováció érdekében iskoláink nemzetközi szervezetek, intézményhálózatok részei. A jó gyakorlatok megosztása alapvető követelmény a kollégák között.

A jó gyakorlat a köznevelés különböző területein alkalmazott olyan egyéni vagy intézményi szinten megjelenő, szemléletében és gyakorlatában innovatív és/vagy hiánypótló eljárás, módszer, tevékenység, eszközhasználat, pedagógiai vagy szervezetfejlesztési gyakorlat, vagy ezek együttese, amely a köznevelési intézmény működésében megtapasztalható és az intézmény nevelési-oktatási vagy szakszolgálati feladatainak ellátását pozitívan befolyásolja.

A társadalmi szerepvállalás érdekében a diákok folyamatosan vesznek részt a helyi közösségek, szervezetek életében, ezzel is erősítve a térség fejlődését, a szelektív migráció csökkentését, ebben interkulturális tapasztalataik nagyban segítik őket. A hátrányos és halmozottan hátrányos diákok fejlesztését a külföldi minták segítik, ebben együttműködünk hasonló nemzetközi szervezetekkel, partneriskolákkal.

ISKOLÁINK NEMZETKÖZI TAPASZTALATA

Kisvárdai SZC Csengeri Ady Endre Technikum és Kollégium

Nemzetközi versenyeket szerveznek, vettek már részt Comenius programban, fogadtak külföldi csoportokat, és nagyon nyitottak arra, hogy nemcsak a diákok, de a kollégák szintjén is fejlődjenek az együttműködések. A lifelong learning keretében második esélyt adnak azoknak a felnőtteknek, akik náluk szereznek első vagy második szakmát.

Kisvárdai SZC Fehérgyarmati Petőfi Sándor Technikum

Határtalanul pályázatban több ízben utaztak külföldre diákjaik tanáraik kíséretében, de Erasmus tevékenységben még nem tudtak részt venni, szakmai verseny eredményeik (közgazdaság) az országos szinten is kiemelkedőek, szeretnének nemzetközi terepre lépni.

Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola

A leggazdagabb nemzetközi múlttal, háttérrel rendelkező iskola, 2011 óta vesznek részt Erasmus programokban, tapasztaltak hosszú távú gyakorlatok szervezésében is. A pályázatok megvalósítása során szerzett tapasztalataik centrum szinten kiemelkedőek, jó gyakorlataik megosztása kiemelten fontos. A Határtalanul program keretében fogadtak már diákokat, igyekeznek minél több határon túli intézménnyel jó kapcsolatot kialakítani.

Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Technikum és Dr. Béres József Kollégium

Az intézményt digitális felszereltsége lehetővé teszi, hogy szakterületén az egyik legszínvonalasabb iskola legyen. Záhony vasúti központi szerepe miatt sok területről érkeznek hozzájuk diákok, például Kárpátaljáról is, emiatt kollégiumuk szinte folyamatosan teljes létszámmal működik. A Határtalanul programban szereztek már tapasztalatot, fogadtak külföldről érkező csoportokat, adottságaik lehetővé teszik ezen a területen a fejlődést.

Kisvárdai SZC Móricz Zsigmond Szakképző Iskola

A Határtalanul programban tapasztaltak, csoportok fogadását is vállalták, jó együttműködéseket alakítottak ki. A vendéglátóipari szakmában kiemelten fontos a nemzetközi együttműködés, ebben szeretnének fejlődni, a többi, általuk oktatott szakmában is nemzetközi tapasztalatot szerezni.

HASZNOS LINKEK

Ebben a listában megtalálhatóak a nemzetközi programokat kínáló szervezetek. A névre történő kattintással elérhető a honlapjuk.KIMIKK
Erasmus+Határtalanul ProgramNyíregyházi EgyetemTEHETSÉG.HU
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Kisvárdai Szakképzési Centrum

   4600 Kisvárda Mártírok útja 8.

  • Telefon: 06-45-488-031

   E-mail: kisvardaszc@kisvardaszc.hu

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/006070


  2024Kisvárdai Szakképzési Centrum