Ugrás a fő tartalomra

4600 Kisvárda Mártírok útja 8.


06-45-488-031

Széchenyi 2020

Pék


Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A pék a legrégebbi szakmák egyike. Munkájának és szakértelmének köszönhetően kerülhet a boltok polcaira a legalapvetőbb élelmiszerünk, a kenyér. A pék készíti a péksüteményeket, a kalácsokat, pogácsákat, leveles termékeket. A pék munkáját ma már korszerű gépek és technológiák segítik, hogy ne legyen annyira megterhelő, mint régebben. A pék szakma megbecsülése folyamatosan emelkedik, ezért nagy szükség van jól képzett pékekre.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szeret sütni, érdeklődik az élelmiszerek előállítása iránt, szeretne olyan termékeket alkotni, amelyekre a fogyasztóknak naponta alapvető élelmiszerként szüksége van.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Állóképesség, ügyes mozgás, kézügyesség, csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • átvételi és raktározási feladatokat végez;
  • nyersanyagot, készterméket vizsgál, gyártásközi ellenőrzést végez;
  • eszközöket használ, gépeket és berendezéseket kezel;
  • előkészítő műveleteket végez;
  • tésztát készít;
  • tölteléket készít;
  • feldolgozza a tésztát;
  • tésztát keleszt;
  • tésztát süt;
  • befejező műveleteket végez;
  • készterméket kezel, csomagol;
  • adminisztrációs munkát végez.

SZC SPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Az előjelentkezés során kérjük, hogy azt az intézményt válasszák ki, amelyikbe jelentkezni szeretnének és ne a Kisvárdai Szakképzési Centrumot. A jelentkezéshez szükséges dokumentumokkal kapcsolatban a kiválasztott intézménynél érdeklődjenek!



Erasmus+Határtalanul ProgramNyíregyházi EgyetemTEHETSÉG.HU
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Kisvárdai Szakképzési Centrum

      4600 Kisvárda Mártírok útja 8.

    • Telefon: 06-45-488-031

      E-mail: kisvardaszc@kisvardaszc.hu

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/006070


    2024Kisvárdai Szakképzési Centrum