Ugrás a fő tartalomra

4600 Kisvárda Mártírok útja 8.


06-45-488-031

Széchenyi 2020

Hírek


2022. márc. 31.
Admin

    Szándéknyilatkozat aláírása a Szakképzési Intézmények Térségi Tehetségsegítő Tanácsának (SZINT) megalakítása céljából

    2022. március 30-án a kisvárdai Konferenciaközpontban a Kisvárdai Szakképzési Centrum vezetői, Bodnár Attila Sándor főigazgató úr és Matus Attila Imre kancellár úr illusztris vendégeket köszönthettek.

    Szándéknyilatkozat aláírása a Szakképzési Intézmények Térségi Tehetségsegítő Tanácsának (SZINT) megalakítása céljából

    2022. március 30-án a kisvárdai Konferenciaközpontban a Kisvárdai Szakképzési Centrum vezetői, Bodnár Attila Sándor főigazgató úr és Matus Attila Imre kancellár úr illusztris vendégeket köszönthettek:

    - Pölöskei Gáborné asszonyt, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkárát,

    • dr. Seszták Miklós urat, országgyűlési képviselőt
    • Leleszi Tibor urat, Kisvárda város polgármesterét
    • dr. Béres József urat, a Béres Gyógyszergyár elnökét
    • Bárány Péter urat, a Master Good társtulajdonosát,
    • Hegyi Henrik Dénes urat, a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórház főigazgatóját
    • Tálosi András urat, az East-West Intermodális Logisztikai Szolgáltató Zrt. vezérigazgatóját
    • Takács Ede urat, a MÁV Zrt Debreceni Területi Igazgatóság műszaki igazgató helyettesét, valamint Csige Judit területi humánpartner-vezetőt.

    Főigazgató úr köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy a SZINT a maga nemében egyedülálló, unikális, mivel most először jön létre a szakképzéshez kapcsolódó tehetségsegítő tanács. Ez a tanács céljául tűzi ki az általános iskolai tanulók pályaorientációjának elősegítését, mivel bizonyos tehetségek korán jelentkeznek, nagy hangsúlyt kíván fektetni a határon túli tehetséges diákok támogatására, elsősorban a közgazdaság, közlekedés, sport, vendéglátás, építőipar, specializált gép- és járműgyártás, elektronika és elektrotechnika ágazatokhoz kapcsolódik, a tehetségek támogatásában számít állami szervek, cégek, szakképzési centrumok, tehetségpontok munkájára, be kívánja vonni a munkába a digitális alkotó műhelyeket és a Tanítsunk Magyarországért programot.

    A Kisvárdai Szakképzési Centrum részeként működő iskolák regisztrált vagy akkreditált tehetségpontok, jelentős versenyeredményeket érnek el tanulóink, nagy hagyományai vannak a tehetségek támogatásának az iskolákban, például ösztöndíjak, díjak segítik a fiatalokat tehetségük kibontakoztatásában.

    Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár asszony beszédében felhívta a figyelmet, hogy a szakképzésben is vannak tehetséges gyermekek, ezért indult meg a napokban az Apáczai ösztöndíjprogram, mely során a tanulók havonta ösztöndíjban és mentori támogatásban részesülnek. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Tanítsunk Magyarországért programban egyetemista fiatalok tanítják a náluk fiatalabbakat, úgy tűnik, hogy a fiatalok jobb hatást tudnak gyakorolni egymásra, mint a felnőttek, a szülők. Hangsúlyozta, hogy a cégek meghatározó szerepet töltenek be a szakképzésben, mivel ők a legújabb technológiákat tudják gyáraikban, üzemeikben alkalmazni, így már a duális képzés során felkészítik a tanulókat a nagybetűs életre. Fontosnak tartja a SZINT megalapítását.

    Ezután Leleszi Tibor polgármester úr emelkedett szólásra, aki kiemelte, hogy a fejlődő, szépülő Kisvárda város polgármestereként, a múltban a szakképzésben tanító pedagógusként örül annak, hogy a hátránykompenzáció helyett eljutottunk odáig, hogy a tehetséggondozásról essen szó a szakképzésben. Kérte, hogy a kollégák mindent tegyenek meg azért, hogy a hétezer diákot, gyermeket intézményeiben nevelő, oktató Kisvárda megtarthassa fiataljait.

    A köszöntő beszédek elhangzása után sor került a szándéknyilatkozatok ünnepélyes aláírására.

    Ezt követően dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő úr köszöntötte a megjelent vendégeket. Kiemelte, hogy milyen fontosnak tartja a talentumok kibontakozását, hangsúlyozta, hogy büszke a Master Goodra, mivel az jelentős fejlődésen esett át, és Európa egyik jelentős baromfiipari cégévé vált, büszke a kórházra, mert az nyereséges és eredményes gyógyító tevékenységet folytat, büszke Kisvárda város folyamatos fejlődésére, a városvezetés munkájára. Eredményesnek minősítette az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzést fejlesztő munkáját, méltatta a Béres Gyógyszergyár tevékenységét, mely folytatja az alapító Béres József szellemiségét, büszke a fényesligeti East-West Intermodiális Logisztikai Zrt. építőmunkájára, melynek hamarosan beérik gyümölcse, átadják a beruházást. Felidézte a MÁV-ot felügyelő miniszterként a MÁV-hoz kapcsolódó pozitív élményeit, végül hangsúlyozta, hogy a SZINT támogatásra méltó. Végül Saint-Exupery idézettel kívánt a megjelenteknek sok erőt céljaik eléréséhez:

    „Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz”.

    Az ünnepség végén minden aláíró megkapta a szándéknyilatkozat egy példányát, majd kötetlenül beszélgettek a megjelent vendégekkel.

    A Kisvárdai Szakképzési Centrum vezetői, Bodnár Attila Sándor főigazgató úr és Matus Attila Imre kancellár úr megköszönte a vendégek megjelenését és támogatását.

    Fotók forrása: Dr. Seszták Mikós Facebook oldala

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Állásbörze

    Állásbörze

    2022.06.14-15-én állásbörzén vettek részt a Kisvárdai SZC munkatársai a Tungsram Operations Kft. szervezésében.

    2022. jún. 16.
    Admin
    SZENZÁCÍÓS OSZTV GYŐZELEM

    SZENZÁCÍÓS OSZTV GYŐZELEM

    Minden eddigi sikerét túlszárnyalva lett a Kisvárda SZC Fehérgyarmati Petőfi Sándor Technikum Magyarország legeredményesebb Közgazdasági képzést folytató középiskolája. A pénzügyi-számviteli ügyintézők Országos Szakmai Tanulmányi Versenyén (OSZTV) -amely a szakma legrangosabb megmérettetése - a több száz induló közül a Kisvárdai SZC Fehérgyarmati Petőfi Sándor Technikum 4 diákja is bekerült az országos döntő 43 fős mezőnyébe.

    2024. ápr. 19.
    Admin
    A rendészeti tehetségek szolgálatában

    A rendészeti tehetségek szolgálatában

    A Kisvárdai SZC Csengeri Ady Endre Technikum és Kollégium stratégiai céljai között szerepel a tehetségek támogatása, ezért minden évben bekapcsolódnak az ÉReTT programjaiba.

    2024. ápr. 12.
    Admin


    KIMIKK
    Erasmus+Határtalanul ProgramNyíregyházi EgyetemTEHETSÉG.HU
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Kisvárdai Szakképzési Centrum

        4600 Kisvárda Mártírok útja 8.

      • Telefon: 06-45-488-031

        E-mail: kisvardaszc@kisvardaszc.hu

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/006070


      2024Kisvárdai Szakképzési Centrum