Ugrás a fő tartalomra

4600 Kisvárda Mártírok útja 8.


06-45-488-031

Széchenyi 2020

Hírek


2024. jún. 28.
Admin

    Fontos információk a szakképzési ösztöndíj és az egyszeri pályakezdési juttatás utalásáról

    A tanuló az ösztöndíjra – a szakirányú oktatásban szakképzési munkaszerződéssel részt vevő tanuló kivételével – az első szakma megszerzéséhez kapcsolódóan az olyan szakmai oktatásban jogosult, amelyben ingyenesen vesz részt. Az ösztöndíjra való jogosultság annak a tanítási évnek a tanév szakképzésben alkalmazandó rendjéről szóló miniszteri rendeletben meghatározott utolsó tanítási napjáig áll fenn, amelyben a tanuló a szakirányú oktatást közvetlenül követő első szakmai vizsgáját megkezdi.

    Fontos információk a szakképzési ösztöndíj és az egyszeri pályakezdési juttatás utalásáról

    A megismételt évfolyamon nem részesülhet ösztöndíjban a tanuló, ha évfolyamismétlésre kötelezték. Az adott tanév hátralévő részében nem részesülhet ösztöndíjban a tanuló, ha az igazolatlan mulasztása eléri a hat foglalkozást vagy a tanuló szakképzési munkaszerződése a duális képzőhely általi azonnali hatályú felmondás alapján szűnik meg, kivéve, ha bíróság a munkaviszonyt a tanuló kérelmére helyreállítja.
    Az ösztöndíj, az egyszeri pályakezdési juttatás és a támogatás tanuló részére történő folyósításáról a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a foglalkoztatási programokkal kapcsolatos elkülönített állami pénzalap képzési alaprésze terhére a tanuló által a szakképző intézménnyel közölt és a szakképzés információs rendszerében rögzített fizetési számlára történő átutalásra szóló fizetési megbízással gondoskodik.

    Az ösztöndíjra és a támogatásra való jogosultságot a tárgyhónap tizenötödik napján a regisztrációs és tanulmányi alaprendszer alapján kell megállapítani és azt minden hónap huszonnyolcadik napjáig kell átutalni azzal, hogy a félév első két hónapjára járó ösztöndíj, illetve támogatás a második hónapban egy összegben kerül átutalásra, a július és augusztus hónapra járó ösztöndíj, illetve támogatás a június hónapban járó ösztöndíjjal, illetve támogatással egy időben kerül átutalásra. Az egyszeri pályakezdési juttatást a szakma megszerzését követően az adott szakmai vizsgaidőszak utolsó napjától (június 30-tól) számított hatvan napon belül kell átutalni külön kérelem nélkül.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - Büfé üzemeltetésére

    PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - Büfé üzemeltetésére

    A Kisvárdai Szakképzési Centrum arról határozott, hogy 5 éves időtartamra a Kisvárdai SZC Fehérgyarmati Móricz Zsigmond Szakképző Iskola épületében található "büfé" helyiség üzemeltetésére pályázatot ír ki.

    2024. szept. 18.
    Admin
    A legfontosabb dátumok egy helyen

    A legfontosabb dátumok egy helyen

    Minden másra ott a Szakmaverzum!

    2024. szept. 2.
    Admin
    Lezárult a FILM-SZN-JÁTÉK pályázat a záhonyi Kandóban

    Lezárult a FILM-SZN-JÁTÉK pályázat a záhonyi Kandóban

    Lezárult az NTP – TEHETSEG – 23 – 0283 számú FILM – SZÍN – JÁTÉK elnevezésű pályázat. Az intézményben a pályázat fő koordinátora Almásiné Forgács Éva tanárnő volt, akinek a munkáját Vass Levente igazgató úr és Rutkai Krisztina segítette.

    2024. aug. 30.
    Admin


    KIMIKK
    Erasmus+Határtalanul ProgramNyíregyházi EgyetemTEHETSÉG.HU
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Kisvárdai Szakképzési Centrum

        4600 Kisvárda Mártírok útja 8.

      • Telefon: 06-45-488-031

        E-mail: kisvardaszc@kisvardaszc.hu

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/006070


      2024Kisvárdai Szakképzési Centrum