ginop

GYAKORNOKI PROGRAMRÓL...

Gyakornoki program tájékoztató

Sample Images

Segítünk elérni kitűzött céljait.

Partnerek vagyunk

Sample Images

Intézményeinkben magas szintű oktatás folyik.

Hol találhatóak iskoláink ?

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok

Csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok tehetségkutató verseny

Leleszi Ágnes, a Kisvárdai Szakképzési Centrum főigazgatója kezdeményezésére 2018. május 16-án 14.00 órai kezdettel megtartották a Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája aulájában a „Csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok” tehetségkutató versenyt, amelyre a Kisvárdai SZC tagintézményei és határon túli testvériskolái tanuló jelentkezhettek. A diákok három kategóriában mutathatták meg tehetségüket: magyar szerzők műveit szavalhatták el, magyar néptáncot járhattak vagy magyar népdalokat adhattak elő.

 

A verseny célul tűzte ki a nemzeti kultúra, a nemzeti hagyományok megőrzését, ezért mottójául a nemrég elhunyt Kallós Zoltán Kossuth-nagydíjas erdélyi magyar néprajzkutató, népzenegyűjtő; a nemzet művésze gondolatát választotta főigazgató asszony: „Addig leszünk magyarok, amíg magyarul énekelünk és magyarul táncolunk. Ez a kultúra őrzött meg minket ezer éven át Európában, ezeket a hagyományokat kötelességünk éltetni és továbbadni a következő nemzedéknek”. A verseny tisztelgett a nagy tudós emléke előtt is.

Először a Kokas Banda adta elő a verseny címadó dalát, majd a tanulókat, felkészítőiket és a megjelent vendégeket a rendezvény fővédnöke, Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte. Ezután Leleszi Ágnes főigazgató asszony nyitotta meg a nemes versengést meghitt hangulatú ünnepi beszédével. A rendezvényen Szalkayné Szénégető Krisztina táncpedagógus töltötte be a konferanszié szerepét.

A fellépő tehetséges diákok munkáját Vizer Zoltán, a Kisvárdai SZC szakmai főigazgató-helyettese elnökletével működő zsűri értékelte, melyben szerepet kapott az ötletgazda Leleszi Ágnes főigazgató asszony, Andóné Kujbus Nóra, a Free Dance Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, Kokas Károly, a Kokas Banda vezetője, Molnár-Belinszky Anita ének-zene szakos pedagógus és Moldvay Zsolt, magyar nyelv és irodalom szakos tanár.

A versenyen köszöntötték Szabados István tanár urat, aki a rendezvény logóját készítette.

A diákok és felkészítő tanáraik értékes jutalomban részesültek. A nagy sikerű műsor után a Kokas Banda műsorát nézhették meg a jelenlévők, az egész napot a díjátadás, táncház és állófogadás zárta. A közeljövőben a versenyt hagyományteremtő szándékkal megyei szinten kívánja megrendezni a Kisvárdai Szakképzési Centrum.

A verseny helyezettjei és felkészítőik:

A vers kategória:

1.      helyezett Sinka Ádám, felkészítő tanárai: dr. Pilcsák Gáborné, Fazekas Tibor (Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)

2.      helyezett: Katona Boglárka, felkészítő tanára: Macsiné Bódi Katalin (Kisvárdai SZC Petőfi Sándor Szakgimnáziuma)

3.      helyezett: Csákány Martin Elemér, felkészítő tanára: Nagy Renáta (Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Közlekedési Szakgimnáziuma és Dr. Béres József Kollégiuma)

Különdíjas: Balogh Edit, felkészítő tanárai: dr. Pilcsák Gáborné és Fazekas Tibor (Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)

Az ének-hangszeres zene kategória:

1.      helyezett: Lingura Tibor, felkészítő tanára Kiss Ágnes (Kisvárdai SZC Ady Endre Középiskolája és Kollégiuma)

2.      helyezett: Lódi Brigitta és Kocsi Bettina, felkészítő tanáruk: Fazekasné Szabó Tünde (Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)

A néptánc kategória:

1.      helyezett: Lábas Zoltán, felkészítő tanára: Szakácsné Major Edit (Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)

2.      helyezett: Csökmei László, felkészítő tanár: Szakácsné Major Edit (Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)

3.      helyezett: Király Viktória, felkészítő tanár. Kajus László (Kisvárdai SZC Ady Endre Középiskolája és Kollégiuma)

 

 


Aktuális

Elérhetőség

Kisvárdai Szakképzési Centrum

4600, Kisvárda

Mártírok útja 8.

Tel.: +36 45/488-031
"Az igazi tanítás nem a tudás átadását jelenti. Az igazi tanítás arra ösztönzi a tanulót, hogy maga tegyen szert az ismeretekre."(John Milton Gregory)
 
Csatlakozz hozzánk !